Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • březen, duben

Zkráškujeme naši školu

V pátek 26. 4. 2019 jsme v hodině pracovní výchovy zasadili více než 42 sazeniček asamitníku (afrikánů), které nám předpěstovala 7. A. A dali jsme si na tom opravdu záležet. Až vykvetou poskytnou potravu motýlům i úkryt užitečnému hmyzu.


Den Země

Ve středu 17. 4. 2019 jsme spolu s dalšími třídami navštívili Heřmanický rybník. Prošli jsme naučnou stezku, dozvěděli se spoustu informací o ptačí oblasti Heřmanský stav-Odra-Poolší. Za splněné úkoly jsme si vysloužili i malou odměnu. 

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Hermanicky_rybnik/


Tartuffe

Propletené osudy i souboj dobrých a špatných lidských vlastností jsme si mohli spolu s herci prožít ve čtvrtek 11. 4. 2019 v Moliérově satirické komedii Tartuffe. Jak to již životě bývá, cesta k dobrému konci není vždy jednoduchá.


Dopravní hřiště

Na kolo jedině s přilbou! Ve středu 10. 4. 2019 jsme si zopakovali, jak jezdit opravdu bezpečně. Už víme jak se zachovat v nových situacích, na co si dát pozor. Průkaz cyklisty máme v kapse.


Jeden svět

Středa 3. 4. 2019 se nesla ve znamení lidských práv. Střecha nad hlavou, voda tekoucí z kohoutku, škola, kde máme své kamarády... Pro většinu z nás naprostá samozřejmost. Ale ne každý má takové štěstí.


První pomoc

Už víme jak na to! Zásady první pomoci si děti vyzkoušely v pondělí 1. 4. 2019 v hodině občanské výchovy. Už ví jak obvázat krvácející ránu, jak transportovat postiženého v terénu, či jak ošetřit a znehybnit poraněnou ruku.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Prvni_pomoc_v_6._A/


Sazka olympijský tréning

V pátek 22. 3. 2019 jsme si protáhli tělo v hale Sportovního centra Dubina, pod vedením známé sportovní hvězdy Šárky Kašpárkové. Bylo to dopoledne nabité sportem i zábavou. Nejprve si spolu dali pořádnou rozcvičku, vyzkoušeli si rozličné aktivity pro lepší kondici, procvičení mrštnosti, obratnosti, ale i vzájemné spolupráce! A nakonec přišel i kouzelník.

https://www.facebook.com/pg/ZSlogopedickaOstrava/photos/?tab=album&album_id=2086014281446531


Mezinárodní den žen

V pátek 8. 3. 2019 jsme v hodině pracovní výchovy připravili malý dáreček pro maminky k MDŽ, speciální vázičku. Stačí přidat kytičku a jde se gratulovat.