Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • květen, červen

Kempování ve Vítkově

24. 6. 2019 jsme si spolu s 6. B a se sedmými třídami vyjeli na dvoudenní výlet do Vítkova. Protože nás bylo více než obvykle, byli jsme rozdělení na 2 skupiny, z nichž každá měla svůj strategický úkol. Tím naším bylo naplánovat trasu, nakoupit a dovést pro všechny zásoby na večer. Počasí nám vyšlo a v kempu bylo krásně. Na večeři jsme si v kotlíku uvařili guláš, opekli špekáčky a ještě si u ohně, jako správní trampové, i zazpívali s kytarou. Druhý den jsme vystoupali k Vikštejnu a už nás čekala cesta zpět. Myslím, že jsme si to všichni užili.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Vylet_do_Vitkova_6._a_7._rocniky/#20190625_115838.jpg


Badatelská přírodovědná vycházka

Ve čtvrtek 6. 6. 2019 jsme se vydali bádat přímo přírody. Autobus nás dovezl až na konečnou zastávku Krmelínská, prošli jsme Krmelín, Starou i Novou Bělou. Viděli jsme kus opravdové přírody, nafotili makrofotky rostlin i zvířat a zažili i malé dobrodružství. Nechyběl ani čas na drobné občerstvení. Vycházku jsme si opravdu užili

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/6._a_7._tridy_objevuji_krasy_prirody_Krmelin%2C_Nova_a_Stara_Bela_a_cesta_zpet...#


Návštěva z Broadwaye

Ve čtvrtek 23. 5 2019 jsme v Domě kultury města Ostravy přivítali Návštěvu z Broadwaye. Poslechli jsme si skladby z nejslavnějších broadwayských muzikálů jako Hair, Cats, nebo Evita. Některé jsme si spolu s interprety i zazpívali. Byla to hodina a půl nabitá energií, krásnou hudbou a dobrou náladou. 


Den hmyzu

Čtvrteční odpoledne 16. 5. 2019 se neslo v duchu ochrany přírody, především hmyzu. Na školní zahradě se vyráběly hmyzí domky, pítka pro motýly, malovalo se na obličej. Od včelaře jsme se dozvěděli spoustu nových a užitečných informací o včelách. Pro všechny bylo připraveno občerstvení a ohniště na opékání. 

Akce se uskutečnila v rámci vlastivědného festivalu Pestré vrstvy, s podporou města Ostravy!!!

https://www.facebook.com/pg/ZSlogopedickaOstrava/photos/?tab=album&album_id=2155776947803597 

https://www.zonerama.com/Ostrava-Hrabova/Album/5309804?fbclid=IwAR2FcX2TJR-cepqzveXVNv9p7G5koh6IR2CFQqBjK9s_2io-fC_xPbSMyGI


Tajný deník Adriana Molea

V úterý 14. května jsme navštívili Divadlo loutek Ostrava. Z deníku nejslavnějšího "puberťáka" světové literatury jsme zjistili, že všichni řešíme v podstatě pořád to stejné - rodinu, lásku, vztahy. Ale když na život pohlédneme trošku s humorem, svět bude hned o fous hezčí.