Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • 1. pololetí

Vysvědčení

Pololetí uteklo jako voda a my si ve čtvrtek 28. ledna 2021 předali pololetní vysvědčení. Bylo důležité! Už jsme osmáci.  Známky z tohoto vysvědčení se nám píší na přihlášky na střední školy. Jo snažili jsme se. Ne vždy to dopadlo podle přestav, ale většina z nás se opravdu nemá za co stydět, ba právě naopak. Pololetí to bylo náročné, tak jsme si ten poslední den před prázdninami ještě zpestřili pravou koulovačkou. 

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Vysvedceni_8.A/


Sněhuláci

První pořádný sníh si přeci nesmíme nechat ujít. A jinak tomu nebylo ani 14. ledna. Do práce jsme se vrhli doslova po hlavě a za jednu vyučovací hodinu vyrostli za školou hned 2 naši sněhuláci, jako by se k nám teleportovali rovnou ze Star wars. 

...těch sněhuláků tam nakonec bylo asi víc, maminky prominou.


Den hmyzu

Každoroční Den hmyzu jsme letos pro veřejnost nemohl uskutečnit, takže jsme si udělali hmyzí den alespoň ve škole. Navštívil nás pan včelař, ohmatali jsme nejrůznější zástupce hmyzí říše, vyrobili hmyzí domky či vytvořili odznaky s hmyzími motivy. Věříme, že příští rok se budete moci zúčastnit také!

https://drive.google.com/drive/folders/19zqhKt7nrnBvD_mWhrfZoizbnxyxThOl?usp=sharing


Palkovické hůrky a Záchranná stanice Bartošovice

Ve čtvrtek 24. 9. 2021 jsme se se spolu s dalšími třídami vydali na poznávací výlet krásnou přírodou Palkovických hůrek. Naše cesta začala v Chlebovicích. U rozhledny Panorama jsme se chvíli kochali výhledem a pak prozkoumali, jaký hmyz kolem žije. Naší druhou zastávkou byla záchranná stanice pro volně žijící živočichy v Bartošovicích. Dověděli jsme se, jak a kdy můžeme zraněným nebo ohrožený živočichům pomoci, kdy naopak vyčkat nebo se s někým poradit. Den byl dlouhý, ale domů jsme odjížděli spokojení.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Palkovicke_hurky_-_pozorovani_hmyzu