Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • Duben, květen

Pes baskervillský

Středa 26. 5. 2021 se nesla v duchu záhad a tajemství. Spolu s Sherlockem Holmesem jsme pátrali po skutečné příčině smrti sira Charlese Baskervilla, i tajemného prokletí Baskervillova rodu. Úspěšně jsme splnili všechny úkoly, vyřešili tajemné šifry a na konci zastřelili papírového psa baskervillského. Podívejte se, jak nám to šlo.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Po_stopach_psa_baskervillskeho_s_8.A/

a

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Pes_baskervillsky_-_Paskovska/


Dubnová výzva

V pondělí 17. 5. proběhlo předávání cen za účast v "Dubnové výzvě". Celý měsíc jsme se pilně snažili a výsledky se dostavily. Jeden z našich spolužáků ze třídy byl dokonce v plnění nejlepší z celého druhého stupně, splnil všech 21 výzev! GRATULUJEME!!!


Digitální WELL-BEING

Mysleli jsme si že o internetu víme hodně, tedy skoro vše, ale ve čtvrtek 13. 5. 2021 jsme zjistili, že to asi nebude tak jednoduché, jak se nám zprvu zdálo. Překvapilo nás co vše o nás internet ví, jaká data se o nás v systému každou sekundu ukládají. Dověděli jsme se, jak se máme chovat, abychom neohrozili sebe, ani nikoho z našich blízkých, přátel a kamarádů a taky nezapomněli, že ten svět v počítači je pouze virtuální a ten náš skutečný nemůže nikdy nahradit.


Den Země

V úterý 11. 5. 2021 jsme se spolu s ostatními třídami druhého stupně vydali na pomoc přírodě. Vzali jsme si pytle na odpadky, rukavice a vyrazili k řece Ostravici. Podařilo se nám sesbírat celý pytel, který putoval kam patří - do popelnice. Sluníčko nám přálo, takže krom práce jsme si užili i krásnou procházku přírodou.


Co pro nás vymyslel pan Cavaliery

Pan Bonaventura Cavaliery žil sice na přelomu 16. a 17. století, ale jeho matematické závěry platí dodnes. Nám pomohl pochopit, jak je to vlastně s obsahy obrazců a objemy těles. No není to úžasné? I to je naše matematika s 8. A poslední týden v dubnu.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Co_pro_nas_vymyslel_pan_Cavaliery/


Hurá na závorky

Ve pátek 16. 4. 2021 jsme si v matematice ověřili, že závorky už umíme levou zadní. A to i tehdy, když do nich nedostaneme čísla, ale třeba jen kostky. Už jsme osmáci.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Hura_na_zavorky_s_8._A