Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • listopad, prosinec

Předvánoční posezení 

Poslední den před vánočními prázdninami jsme se rozhodli trošku si přiblížit tradice našich vánoc. Pouštěli jsme si lodičky, rozkrajovali jablíčka a z předmětů, které jsme si vytáhli jsme "věštili", co nás čeká příští rok. Rozdali jsme si dárečky, ochutnali cukroví, podívali jsme se na film a stihli si pohrát i popovídat. Copak nás asi čeká pod stromečkem?



Sportovní dopoledne

Středu 17. 12. 2019 jsme společně s celým druhým stupněm a páťáky strávili dopoledne plné pohybu v hale Sportovního centra Dubina. Hráli jsme badminton, přehazovanou, florbal, hráli jsme spolu i proti sobě, nechyběl ani tradiční fotbal s učiteli. Co myslíte, jak to dopadlo...

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Dopoledne_plne_sportu/


Návštěva knihovny

V úterý 10. 12. 2019 jsme navštívili knihovnu, na programu byla detektivka. 


Mikuláš

V pátek 6. 12. 2019 nás ve škole překvapil Mikuláš se svými pomocníky. A málem nám čerti z devátého ročníku odnesli jednoho ze spolužáků :o)))

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Mikulas_2019_2/



Raději knihu

Ve středu 4. 12. 2019 jsme navštívili galerii Plato v Ostravě. S paní galeristkou jsme si povídali o knihách, o umění i literatuře. Učili se vnímat knihy podle obalu i přemýšlet o autorské tvorbě. Ze starých a vyřazených knih jsme si pak vyrobili koláž a provedli ostatní po své "vlastní galerii".

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Galerie_Plato_-_7.rocnik_tvori_vlastni_knihu/


Na schodech

Matematiku lze trénovat i na schodech, 3. 12. 2019.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Matematika_na_schodech/


Kde se rodí baňky

Kouzlo blížících se vánoc na nás dýchlo v pátek 29. 11. 2019 ve výrobním družstvu Slezská tvorba v Opavě. Na vlastní oči jsme viděli, co vše je nutné udělat, než si takovou krásnou ručně vyrobenou malovanou baňku pověsíme na vánoční stromeček. Cestou zpět jsme se pak ještě zastavili na vánočních trzích.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Vanoce_se_blizi_-_exkurze_Slezska_tvorba/


Základní umělecká škola Viléma Petrželky

Na co všechno lze hrát, a jak může hudba obohatit náš život, jsme se mohli na vlastní uši, oči i ruce :o) přesvědčit na návštěvě Základní umělecké školy Viléma Petrželky ve středu 27. 11. 2019. Prohlédli jsme si lesní roh, trubku i příčnou flétnu, pohlédli jsme do útrob klavíru, zahráli jsme si na kytaru, balalajku i kontrabas. Teď už si stačí jen vybrat a začít se učit hrát.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Ruze_pratelstvi_a_navsteva_zakladni_umelecke_skoly/


Růže přátelství

Že přátelství je vzácné a křehké, jako okvětní plátky růže, a je třeba o něj pečovat, jsme si mohli připomenout ve středu 27. 11. 2019. 

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Ruze_pratelstvi_a_navsteva_zakladni_umelecke_skoly/


Den otevřených dveří

V neděli 24. 11. 2019 se v rámci svatokateřinské pouti, stejně jako každý rok, uskutečnil den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout prostory školy a společně s námi si vytvořit nějaký hezký výrobek nebo přání

https://www.facebook.com/pg/ZSlogopedickaOstrava/photos/?tab=album&album_id=2524803747567580&ref=page_internal

´https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Den_otevrenych_dveri_-_Katerinska_pout_2019/



30. výročí sametové revoluce

Úterý 19, listopadu 2019 mělo zvláštní, doslova revoluční energii. Připomněli jsme si totiž 30. výročí sametové revoluce. Zjistili jsme, že kousek od naší školy je pochován jeden z disidentů, který to za svého života opravdu neměl jednoduché, spisovatel a chartista Jaromír Šavrda. Nahlédli jsme do nedávné minulosti ČR, zkusili si napsat vlastní transparenty, vytvořili videa a koláže, plné zajímavých historických detailů.

https://www.facebook.com/ZSlogopedickaOstrava/videos/543580456192153/


Matematika v praxi

V pátek 8. 11. 2019 jsme si vyzkoušeli jak užitečná je matematika v praxi. Už umíme změřit a spočítat kolik linolea budeme potřebovat na pokrytí podlahy naši třídy. To by se nám mohlo v životě hodit, co myslíte...

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/7.A_pocitame_obsahy/


Badatelský kroužek

V listopadu i prosinci opět naši badatelé objevovali a zkoušeli, jak fungují přírody zákony.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Badatele_2019/