Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • Akce třídy 2019/2020

Vytváříme vlastní knihu v galerii Plato

Ve středu 4.12. jsme navštívili galerii Plato v Ostravě, kde si žáci v rámci edukačního programu "Raději knihu!" povídali s paní galeristkou o umění, literatuře a knihách obecně. Učili se vnímat knihy podle obalu, přemýšlet o autorské tvorbě a nakonec ze starých, vyřazených knih vyrobit koláž a provést ostatní po své "vlastní galerii".

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Galerie_Plato_-_7.rocnik_tvori_vlastni_knihu/


Výroba baněk a exkurze ve Slezské tvorbě v Opavě

Atmosféru předvánočního času jsme jeli nasát do Slezské tvorby v Opavě, kde si žáci ozdobili baňku a podívali se na ruční tvorbu a malování těchto skvostů. Zjistili jsme, že je to práce vskutku mravenčí a velmi náročná. Stejně jako v loňském roce jsme nemohli minout vánoční trhy na Dolním náměstí, kde nás zahřál místní punč.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Vanoce_se_blizi_-_exkurze_Slezska_tvorba/


 Netradiční výuka českého jazyka

Tvoříme příběh na Ipadu, pracujeme v aplikacích Stop Motion, Imovie...fotíme, přemýšlíme, vytváříme a někdy i mažeme...nenudíme se.



Cyklovýlet

V pátek 25.10. jsme se společně v rámci programu z minulého roku, věnovanému poznávání města, ve kterém žijeme, vydali na cyklovýlet do Žabně, abychom okoukli život na vsi. Přes prvotní obavy některých žáků, jestli těch 20 kilometrů tam a zpět nebude přece jen nadlidský výkon, jsme s chutí vyrazili. Počasí bylo na podzimní dny ukázkově letní. Vojta nám ukázal všechny zajímavosti a že jich nebylo málo. Cestou zpět došlo i na odpočinek v paskovské restauraci. Nutno říci, že výlet to byl povedený a někteří byli na sebe hrdí, že na kole došlapali až do úplného konce. A já jsem ráda, že mám tak bezva třídu, která když chce se umí hecnout a držet za jeden provaz.





  • Čtvrteční výuka českého jazyka se nese v duchu tandemového souznění, kdy celý sedmý ročník naší školy se spojí a snaží se pracovat a spolupracovat v různých uskupeních (dvojice, skupinky, samostatná práce) na zadaném úkolu. Úkoly bývají různorodé (např. vypravování podle klíčových slov, podvojný deník, čtení s předvídáním, popis obrázku, krajiny a popis postavy aj). Žáky práce docela baví a mají příležitost setkat se se spolužáky, které v rámci výuky nepotkávají, neb patří do jiné třídy.
  • 17.10. - Dnešní krásný podzimní den babího léta jsem strávili procházkou v okolí Děhylova a přírodní rezervace Štěpán. Žáci měli za úkol pozorně sledovat informační tabule podél cesty a pomocí indícií vyplnit pracovní list. Dozvěděli se spoustu zajímavostí a na závěr jsme v přímém přenosu viděli výlov rybníka. 
  • Ve středu 2.10. se žáci zapojili do celorepublikové soutěže v plavání v Bohumíně. Koukněte na to, jak jim to šlo:
Tvořivá, hravá a inspirativní matematika


  • V pondělí 23.9. v dopoledních hodinách proběhlo na školním hřišti ZŠ Šídlovec sportovní dopoledne v duchu olympijského víceboje.
  • Dne 26.9. žáci sedmého ročníku navštívili praktický workshop "Po stopách života starých Slovanů" v archeoparku v Chotěbuzi. 

         Adaptační pobyt
  • Ve dnech 4. 9.6. 9. 2019 jsme společně se 7. A a  6. ročníky strávily příjemné 3 dny v rekreačním středisku Budoucnost. Program jsme měli doslova nabitý. Prohlédli jsme si Frýdlant nad Ostravicí, ve skupinkách vymysleli a nastrojili čarodějnice jako z dávných pověstí, zdolali vrchol Ondřejníku, a odvaha nám nechyběla ani na tajuplné noční stezce, kterou nám připravila naše 7. B. Na závěr jsme se ještě protáhli v rytmu hudby. 
  • https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Adaptacni_pobyt_4.9._-_6.9._2019/